Bananowe pancakesy z kaszy jaglanej

Dla takich śniadaniowych łasuchów jak ja :-) Przepis zgodny z kuchnią pięciu przemian.

IMGP7750

SKŁADNIKI (dla 2 łasuchów)

– 1/2 szklanki kaszy jaglanej

– 2 łyżki mąki z kasztanów lub innej (np. gryczanej)

– 2 jajka

– kilka suszonych daktyli

– dojrzały banan

– cynamon

– suszony imbir

– odrobina soli

– olej kokosowy

KROKI

1. Kaszę ugotować w 1,5 szklanki wrzątki na małym ogniu pod przykryciem (nie mieszając). Po ok. 20 min cała woda powinna się wchłonąć. Suszone daktyle namoczyć na ok 20 min w niewielkiej ilości ciepłej wody.

2. Zmiksować kaszę, jajka, mąkę, pokrojone daktyle i banana, doprawić cynamonem, imbirem, odrobiną soli.

3. Smażyć na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

4. Podawać z domowymi powidłami, miodem, syropem z agawy.

IMGP7752

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *