Jesienna zupa warzywna z jarmużem

Jarmuż to skarbnica zdrowia, a jesień to idealna pora na przyrządzanie potraw z tego fantastycznego warzywa.

IMGP7668

SKŁADNIKI

– liście jarmużu z połowy gałęzi

– 3 marchewki

– 2 duże ziemniaki

– 1/3 korzenia selera

– 3 łodygi selera naciowego

– 1 średnia cebula

– pęczek koperku

– łyżka suszonych owoców goji

– łyżka masła klarowanego

– ziele angielskie

– 2 listki laurowe

– suszony tymianek

– słodka papryka

– pieprz ziołowy

– pieprz czarny i sol

KROKI

Do wrzątku dodać jarmuż pokrojony w paseczki, marchewkę i seler naciowy w plasterki, ziemniaki i korzeń selera w dużą kostkę, jagody goji, masło klarowane, łyżkę słodkiej papryki, cebulę w plastrach, ziele angielskie, listki laurowe, suszony tymianek, pieprz ziołowy. Gotować do miękkości warzyw :-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *