Marchewka z pomarańczą, nerkowcami i curry

Sałatka przednówkowa kombinowana :-)

sałatkaPomMarch1 (1 of 1)

SKŁADNIKI (na 2 porcje)

– 2-3 marchewki

– 1 duża pomarańcza

– duża garść nerkowców

– garść rodzynek

– mielony kumin

– curry

sałatkaPomMarch2 (1 of 1)

KROKI

1. Marchewkę pokroić w cienkie słupki. Pomarańczę obrać, oczyścić z białych skórek, podzielić na części i domieszać do marchewki. Zachować sok, który będzie spływał podczas dzielenia pomarańczy.

2. Na suchej patelni uprażyć nerkowce, pod koniec prażenia posypać je lekko kuminem.

3.  Sok z pomarańczy wymieszać z oliwą i 1/2 łyżeczki curry (proporcja 1 część soku do 2 części oliwy) i polać surówkę. Przed podaniem posypać nerkowcami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *