Pesto z suszonych pomidorów

Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu pesto z suszonych pomidorów. Przepis z My New Roots.

pesto1 (1 of 1)

SKŁADNIKI

– 1/3 szklanki pomidorów suszonych na słońcu

– 2/3 szklanki prawie wrzątku

– 1/2 szklanki pestek dyni

– ząbek czosnku

– 2 łyżki oliwy lub oleju tłoczonego na zimno

– odrobina soli

– 1/2 łyżeczki syropu z agawy (lub innego)

pesto (1 of 1)

KROKI

1. Pomidory zalać gorącą wodą i odstawić na około 30 minut. Pestki dyni uprażyć lekko na suchej patelni.

2. Zblendować pomidory z wodą, pestkami, oliwą i pokrojonym drobno czosnkiem.

3. Doprawić solą i syropem do smaku. Świetne do kanapek, makaronów, sałatek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *