Placki ziemniaczano – cukiniowe

Rzadko jem mączne dania, ale czasami nachodzi ochota, więc co robić :-)

Tutaj w wersji warzywnej

IMGP6500

SKŁADNIKI

– 2 jajka

– 3 ziemniaki

– 1/2 cukinii

– 1 cebula (najlepiej czosnkowa)

– ząbek czosnku

– 2 łyżki mąki kukurydzianej

– sól

– pieprz

KROKI

1. Zetrzeć ziemniaki, cukinię i cebulę na tarce o dużych oczkach,

2. Dodać jajka, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, świeżo zmielony pieprz i odrobinę soli i zmiksować.

3. Smażyć na klarowanym maśle.

4. Podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym lub po prostu z drobno pokrojonymi pomidorami i ogórkiem małosolnym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *