Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Blog Żona Zrównoważona

I. Postanowienia Ogólne

Postanowienia poniższe stanowią politykę prywatności (dalej: „Polityka
Prywatności”), która określa informacje dotyczące zbierania danych, w tym danych
osobowych czytelników Bloga Żona Zrównoważona.

II. Dane osobowe

Blog Żona Zrównoważona dokłada wszelkich starań, aby prowadzony blog http://zonazrownowazona.pl ułatwiał każdemu użytkownikowi
przeglądanie strony i korzystanie z publikowanych przepisów. Dlatego w trosce o bezpieczeństwo i wygodę czytelników informujemy, że poruszając się po stronie wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez serwis plików cookies oraz innych podanych dobrowolnie danych osobowych.
Dane, o które będziesz proszony w formularzach, są niezbędne do działania serwisu lub realizacji usługi np. dostarczenia newslettera. Podanie danych jest dobrowolne. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.

III. Rodzaje i cel wykorzystania danych

Jawne Dane Osobowe
Dane osobowe podane na stronach należących do Bloga Żona Zrównoważona przy okazji wysyłania komentarzy, opinii itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Blog Żona Zrównoważona nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te, nie podlegają „Polityce Prywatności”.

Cookies (Ciasteczka)
Blog Żona Zrównoważona zbiera automatycznie dane zawarte w plikach cookies podczas korzystania ze strony internetowej. Cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do wykonania danej operacji, np. w postaci uwierzytelnienia, zbierania danych statystycznych lub zapisania danych w
formularzach kontaktu lub komentarzy.
Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych.
Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie
ich z dysku. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron
internetowych (przeglądarki) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies2
w urządzeniu końcowym użytkownika. Jednakże w ustawieniach przeglądarki
można dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies, w szczególności w taki
sposób, aby blokować automatyczną ich obsługę w ustawieniach przeglądarki bądź
informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym
użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi cookies
dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki. Usługa lub jej
poszczególne funkcjonalności mogą jednak bez plików cookies nie działać
poprawnie.

Subskrypcja bezpłatnych newsletterów
Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych newsletterów należących do
Bloga Żona Zrównoważona wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail i innych danych, np. imię itp. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej serwisu.

Niezapowiedziane Wiadomości
Blog Żona Zrównoważona zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności. Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości Bloga Żona Zrównoważona rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisów, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne (mailingi, promocje, reklamy, inne materiały marketingowe).
Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie mają wglądu w dane kontaktowe osób
znajdujących się na listach adresowych Bloga Żona Zrównoważona.

Inne formularze
Formularze, okna pop-up i inne formy znajdujące się gościnnie na serwisach
należących do Bloga Żona Zrównoważona i dotyczące usług, produktów, serwisów nieobsługiwanych przez Blog Żona Zrównoważona nie podlegają „Polityce Prywatności”.

IV. Uprawnienia użytkowników w zakresie danych osobowych

Blog Żona Zrównoważona zapewnia użytkownikom przekazującym dane osobowe realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.), w tym również prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
Użytkownik ma prawo w każdym czasie do usunięcia swoich danych osobowych
poprzez sposoby kontaktu wskazane na stronie zonazrownowazona.pl.
Blog Żona Zrównoważona stosuje środki techniczne i organizacyjne, których celem jest jak najlepsze zabezpieczenie gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystywaniem przez osoby nieuprawnione.

V. Zmiany Polityki Prywatności

Blog Żona Zrównoważona zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego użytkownika serwisu należącego do Bloga Żona Zrównoważona obowiązuje aktualna „Polityką Prywatności”. O zmianach Polityki Prywatności, Blog Żona Zrównoważona będzie informować na stronach serwisu.

VI. Dodatkowe informacje

W przypadku pytań lub wątpliwości, co do Polityki Prywatności, Blog Żona Zrównoważona prosi o kontakt poprzez stronę zonazrownowazona.pl.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *