Surówka z kalafiora

SurowyKalarior (2 of 3)

SKŁADNIKI (dla tłumu)

– 1 średni kalafior

– 1 długi ogórek

– 2 pęczki koperku

– 3/4 szklanki nasion słonecznika

– sok z cytryny

– oliwa

– 1/2 łyżeczki syropu z agawy

– pieprz, sól, sumak

SurowyKalarior (3 of 3)

KROKI

1. Kalafior przelać wrzątkiem, podzielić na większe różyczki i pokroić w cienkie paseczki.

2. Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni często mieszając.

3. Ogórek obrać i zetrzeć na tarce. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać.

4. Przygotować dressing: do słoiczka wlać sok z cytryny i oliwę w proporcji 1 część soku i 2 części oliwy. Dodać syrop z agawy, sól, pieprz, sumak. Zakręcić słoiczek i mocno wstrząsnąć.

5. Surówkę polać dressingiem i obsypać sumakiem.

SurowyKalarior (1 of 3)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *