Twarożek wegański z nerkowców

Twarożek wegański można przygotować z dowolnych orzechów, a na pewno warto.

TwarozekNerkowce4 (1 of 1)

 

Nie ma nic pyszniejszego na śniadanie niż świeży twarożek wegański ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Na domowym chlebie oczywiście.

TwarozekNerkowce5 (1 of 1)

 

SKŁADNIKI

– 1 szklanka nerkowców (namoczona na noc)

– sok z cytryny

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– woda

– sól

TwarozekNerkowce2 (1 of 1)

KROKI

1) Nerkowce namoczyć na kilka godzin godzin (mocząc w ciepłej wodzie skracamy potrzebny czas)

2) Odsączyć i zblendować na gładką masę z dodatkiem soku z cytryny, oliwą i solą. Smakować i doprawiać wedle upodobań. Można przechowywać w lodówce kilka dni.

TwarozekNerkowce1 (1 of 1)

TwarozekNerkowce3 (1 of 1)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *