Zupa pomidorowa z amarantusem

Kolejny świetny pomysł z książki ‚Kuchnia wegetariańska z fantazją’. Tutaj w wersji bez produktów mlecznych.

IMGP6486

SKŁADNIKI

– 5 pomidorów

– 3/4 szkl amarantusa

– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

– zioła prowansalskie ( w dowolnych proporcjach tymianek, oregano, bazylia, estragon)

– 700 ml bulionu warzywnego

– cebula

– masło klarowane lub olej kokosowy

– natka pietruszki

KROKI

1. Na maśle lub oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.

2. Dodać zioła i amarantus i krótko podsmażyć.

3. Wlać bulion i razem z drobniutko pokrojonymi pomidorami i przecierem pomidorowym gotować na małym ogniu ok 30 min.

4. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *